Poco Loco stopt met opgeheven hoofd


VALKENSWAARD - Het doek valt definitief over Orkest Poco Loco. De Spaanse en Zuid-Amerikaanse klanken zullen binnenkort niet meer live klinken. Op 9 september wordt op de laatste ledenvergadering de opheffing definitief bekrachtigd. Medeoprichter/secretaris Henny de Vocht blijft er ogenschijnlijk nuchter onder:Trompetten zijn in ons orkest onmisbaar. De melodiepartij ontbreekt ..

Henny de Vocht (70) is heel stellig in zijn overtuiging dat corona absoluut geen invloed gehad heeft op de terugloop van trompettisten. ,,Het besluit om te stoppen evenmin.” Drie jaar geleden had het orkest nog één trompettist. Terwijl er daarvoor altijd vier hun partij bliezen bij Poco Loco. Kortgeleden haakte ook de laatste af. Voor uitvoeringen vonden we altijd wel vervangers. Maar trompetloos repeteren is onmogelijk. Bovendien nam daardoor ook de echte animo bij andere muzikanten af.
We zijn altijd een groep gedreven muzikanten geweest met sinds 2014 een professionele dirigent. We streefden naar een goede klank met vrolijke, vlotte, bruisende muziek. Tango’s, bolero’s, paso dobles, rumba’s en samba’s. Voor een veelzijdig publiek van alle leeftijden.”
De trouwe fans bedanken we voor hun support!
We zorgen dat we het goede gevoel van de voorbije vijftien jaar koesteren. Geen treurnis dus, maar de waardering vasthouden en op naar nieuwe uitdagingen…..


Zie ook interview: : https://www.ed.nl/valkenswaard-waalre/poco-loco-stopt-met-opgeheven-hoofd~a1551c43/