HISTORIE POCO LOCO                 

Poco Loco werd in januari 2005 opgericht door een tiental mensen die allen afkomstig waren van andere muziek-gezelschappen. Als doelstelling werd geformuleerd het maken van Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek, de kapel wilde zich door dit repertoire onderscheiden van andere muziekgezelschappen in de regio.

Vanaf de start in 2005 werd gerepeteerd bij Hotel Du Commerce. Vanaf augustus 2017 vonden de repetities plaats bij Hotel De Valk in Valkenswaard en m.i.v. augustus 2018 repeteren we bij Zaal van Maenen (Maddison) in Valkenswaard.

Aanvankelijk had de kapel een grote trom en snare trom, maar al vrij snel kwam er een drummer, een percussionist en basgitarist bij waardoor de kapel in 2016 veranderde in een zittend orkest. Al snel telde het orkest zo'n 20 leden en is inmiddels uitgegroeid tot 27 leden afkomstig uit Valkenswaard en de gehele regio Eindhoven en de Kempen.

In de opstartfase was de eerste dirigent Piet Cuijpers, die na ongeveer een jaar werd opgevolgd door Tini van  Dommelen. Sinds maart 2014 is Stef Bazelmans dirigent.

Poco Loco is lid van De Notenbalk in Valkenswaard, een overkoepelend overlegorgaan van muziekverenigingen in Valkenswaard.

Poco Loco  heeft regelmatig opgetreden bij grote evenementen zoals bij open dagen, grote beurzen en expo's, kiosk- en terrasconcerten, personeelsfeesten. Voorbeelden hiervan zijn: Eurocircuit, Park Hilaria, Rabo Fietstocht, Caratconcerten, Brabantse Dag, Van Doornekiosk Eindhoven, Kiosk Son, Val Val Drie in Valkenswaard, Theetuin Valkenswaard.